Werken bij Open Doors International - 'De verhalen die we bijna dagelijks horen, daar krijg ik regelmatig kippenvel van...'

  • Home
  • Nieuws
  • Werken bij Open Doors International - 'De verhalen die we bijna dagelijks horen, daar krijg ik regelmatig kippenvel van...'

Open Doors ken je vast en zeker. De organisatie die wereldwijd hulp biedt aan christenen die vervolgd worden. Ooit in Nederland begonnen met het avontuurlijke geloofswerk van Anne van de Bijl. Inmiddels heeft Open Doors wereldwijd kantoren. Open Doors International ondersteunt de wereldwijde organisatie met diverse diensten. En dáár zoeken ze nu een HR Officer. Bij Jobfish zijn we benieuwd naar die job en dus bellen we met de HR Advisor.

Br-Andrew-Jobfish.jpg

Als je gaat werken bij een organisatie met International in de naam, dan kun je natuurlijk mooie Engelse functietitels verwachten. Maar zo’n HR Officer, wat bedoelen jullie daar precies mee?

“We zoeken een fficie die ervoor verantwoordelijk is dat de basis-processen van onze afdeling altijd goed verlopen. Dus: collega’s moeten gemakkelijk bij HR aan kunnen kloppen met een vraag over hun contract of een vrije dag. Verdere taken zijn bijvoorbeeld een ziekmelding aannemen en doorgeven, het opstellen van een contract dat verlengd wordt, invoeren van gegevens in ons HR Informatiesysteem. Daarbij heeft hij of zij er plezier in om in de gaten te houden dat al die dingen gewoon lekker systematisch en fficient gebeuren. Daarnaast hebben we verschillende projecten waar deze nieuwe collega ook actief in mee kan denken.”

Dus je zoekt iemand die het gewoon prettig vindt om alle bestaande processen heel goed uit te voeren?

Dat is inderdaad de basis, maar verder biedt deze functie ook mogelijkheden om samen te sparren over HR vraagstukken. Dit is een leuke functie voor iemand die administratief heel sterk is en dit jaren kan doen. Of juist iemand die vanuit de basis meer allround ervaring binnen HR op wil doen, waarbij het internationale karakter een leuke extra dimensie geeft.

We leven met elkaar mee en bidden regelmatig voor elkaar en de vervolgde kerk.

Je bent zelf HR Advisor op deze afdeling. Waarom werk jij graag bij Open Doors International?

"Ik vind het leuk dat ik in een dubbele support-rol zit: als HR-afdeling ondersteun je je eigen collega's. Maar als gehele organisatie - Open Doors International - zijn we ook weer een echte support-club. Mooi om zo op twee manieren anderen te kunnen faciliteren door ons werk. Daarnaast hebben we een heel gezellig en betrokken team. We leven met elkaar mee en bidden regelmatig voor elkaar en de vervolgde kerk. Onze missie om vervolgde en bedreigde christenen te steunen en bemoedigen maakt het werk zo betekenisvol. Op zich staat ons dagelijkse werk natuurlijk een beetje op afstand van de vervolgde kerk, maar de verhalen die we bijna dagelijks horen van onze teams, daar krijg ik regelmatig kippenvel van... En dan bedenk ik me: wat ik vandaag doe, is toch ook een schakeltje in dit werk.

Mooi inderdaad! Tot slot, als iemand dit leest en denkt: dit is echt iets voor mij. Welke stappen raad je dan aan?

Nou, ik zou zeggen, lees hier eerst even de hele vacaturetekst. En als je enthousiast bent, dan ontvangen we heel graag je sollicitatie. Je mag me natuurlijk ook eerst nog even mailen als je nog vragen hebt. De contactgegevens vind je onder de vacaturetekst. 

Meer informatie over dit artikel

Bekijk hier de vacature:

vacaturetekst

Over de organisatie:

opendoors.org