Stichting ANDERS zet Nederland op z’n kop

  • Home
  • Nieuws
  • Stichting ANDERS zet Nederland op z’n kop

Stichting ANDERS gelooft in het principe van geven. Niet om er zelf beter van te worden, maar omdat het ons als mens enorm verrijkt. Dit vraagt om een andere manier van denken en handelen. Het moet ANDERS! Begonnen in 2015 in de Drechtsteden, groeit Stichting ANDERS in rap tempo door in heel Nederland, met nieuwe netwerken die lokale ondernemers verbinden met mensen met hulpvragen. Deze beweging van geven blijft doorgaan en brengt steeds meer mensen nieuwe hoop en perspectief!

DSC00268-scaled.jpg

Een beweging van geven

Stichting ANDERS daagt heel specifiek ondernemers binnen de commerciële sector uit om een stukje van hun producten, diensten en talenten beschikbaar te maken om mensen te helpen. Lokale ANDERS netwerken koppelen deze ondersteuning aan de juiste hulpvraag en vormen zo een brug tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben. Mensen die hulp ontvangen, doen op hun beurt een goede daad voor iemand anders, waarmee ook zij meebouwen aan deze beweging van geven.

Het verhaal van Maaike

Eén van de mensen die geholpen is door Stichting ANDERS, is Maaike. Maaike heeft de ziekte van Lyme en zit daardoor in een rolstoel. Vlak voordat ze ziek werd, kocht ze samen met haar vriend een huis. Ze hebben een hoop kunnen verbouwen en opknappen, maar doordat veel geld naar Maaikes medicijnen gaat, zijn ze niet aan de tuin toegekomen. Een lange tijd heeft Maaike nauwelijks in de tuin kunnen zitten door de grote groeven tussen de tegels die de tuin onbegaanbaar maakten voor haar rolstoel. Maaikes droom was om weer zelfstandig naar buiten te kunnen gaan om te genieten van de zon. Haar oproep kwam langs op RTV Rijnmond en samen met twee ondernemers kwam Stichting ANDERS in actie! Björn van Elzinga Tuinen hielp met het aanleggen van de tuin, Tegelhandel Boer leverde de tegels en Gemeente Nissewaard zorgde voor het zand. Binnen twee dagen was de klus geklaard en konden Maaike en haar vriend, samen met varkentje Bacon, heerlijk buiten zitten in hun nieuwe tuin zonder groeven, en mét mooie bloemen!

Maaike samen met haar vriend én varkentje Bacon in de tuin

Start een ANDERS netwerk


Sinds de oprichting zijn er al acht lokale stichtingen in Nederland ontstaan, ieder met hun eigen bijzondere verhalen zoals die van Maaike. Naast de Drechtsteden, Rotterdam, Eindhoven, Amstelland, Den Haag, Nijmegen, Rivierenwaard en Foodvalley, wil Stichting ANDERS nu ook de sprong maken naar Breda, Leiden, Utrecht en andere regio’s. Ze zijn daarom op zoek naar initiatiefnemers die hun stad op z’n kop willen zetten om kwetsbare hulpvragen te beantwoorden en een eigen Stichting ANDERS op willen starten. Ook in jouw eigen regio kan je een nieuw ANDERS netwerk opzetten. In de betaalde opbouwfase van zes maanden begin je met een marktonderzoek, zoek je een bestuur, werf je fondsen en bereid je de start voor van de nieuwe stichting, waar je vervolgens zelf bij in dienst treedt. Het lokale welzijnswerk deelt hulpvragen en jij inspireert ondernemers om zich hiervoor in te zetten en het werk financieel te ondersteunen. Dankzij jullie hulp slapen de kinderen van een kwetsbaar gezin weer in een eigen bed, wordt de tuin van een oudere bewoner met een spierziekte weer begaanbaar, worden de sloten van een woning vervangen na huiselijk geweld en krijgen moeders van de voedselbank een knipbeurt aangeboden. Kortom; jouw hulp maakt mensenlevens mooier! En wist je dat je ook samen met je partner of een goede vriend(in) een onderneming kunt beginnen? Wie weet doen jullie deze droombaan straks wel samen!

Meedoen

Stichting ANDERS zoekt enthousiaste pioniers met langetermijnvisie en een flinke portie lef en liefde die 12-16 uur per week willen bouwen aan een nieuwe stichting. Je krijgt intensieve ondersteuning bij onder andere het opbouwen van een netwerk en het aanvragen van subsidies en fondsen. Na een half jaar vieren jullie de overdracht van het concept en de licentie voor jou als initiatiefnemer. Zo kun jij echt aan de slag, ondersteund vanuit ANDERS Nederland! Begint het al te kriebelen? Dan gaan we graag met jou of jullie in gesprek. Stuur ons een kort mailtje naar info@jobfish.nl zodat we je in contact kunnen brengen met Stichting ANDERS. Stel gerust al je vragen, we beantwoorden ze graag.

Jobfish: christen en werk

Dit artikel is geschreven door Marieke van Jobfish (de vacaturesite die christen werkgevers en werkzoekenden met elkaar verbindt). Jobfish helpt Stichting ANDERS bij het vinden van mensen die met hen mee willen bouwen.

Meer informatie over dit artikel

Bekijk de vacatures:

jobfish.nl/san