Op zoek naar christelijk leiderschap in de verslavingszorg

  • Home
  • Nieuws
  • Op zoek naar christelijk leiderschap in de verslavingszorg
Terra Management Search is een kleinschalig search-bureau, gespecialiseerd in managementfuncties in de zorg. Eigenaar en consultant Bert Hokken nam het bedrijf elf jaar geleden over toen hij voor zichzelf wilde beginnen. Momenteel is Terra op zoek naar een Manager voor verslavingskliniek De Wending bij het Leger des Heils. Bert: “Het is een mooie functie met veel uitdaging en verantwoordelijkheid, bij een inspirerende organisatie. Toch is het best lastig om de functie te vervullen.”
Terra-Bert-Hokken-1.jpg

Jubileum en afscheid

Dit jaar viert Terra haar 25-jarig jubileum, een mooie mijlpaal. Bert heeft het bureau in de afgelopen jaren enorm zien groeien en heeft altijd veel plezier gehad in zijn rol. “Tijdens corona hadden we een dip, maar daar zijn we gelukkig goed uitgekomen.” Als directeur van een klein team kan Bert ook veel tijd kwijt in zijn rol als consultant. “Dat betekent dat ik opdrachten aanneem, acquisitie pleeg, interviews doe en notities schrijf. Vervolgens zetten we de vacature uit en gaan we op zoek naar de juiste kandidaat. Ik ga met de geselecteerde kandidaten in gesprek, ga met ze naar de opdrachtgever toe en doe mee in de gesprekken.” Over anderhalf jaar hoopt Bert met pensioen te gaan en wordt het tijd het stokje over te dragen. "Ik vind het jammer om weg te gaan en zou graag langer willen blijven, maar het is ook belangrijk om te weten wanneer het tijd is om afscheid te nemen."

Bewonderenswaardig

Bert heeft zelf een christelijke achtergrond en heeft daardoor ook veel christelijke klanten in zijn netwerk. Het Leger des Heils is een relatief nieuwe klant maar Bert heeft de organisatie al goed leren kennen. “Zoals hun slogan zegt, geven ze iedereen een nieuwe kans. Wat ze doen vind ik echt bewonderenswaardig, zeker ook met verslavingskliniek De Wending, waar we nu een manager voor zoeken.” De kliniek in Ugchelen, overigens de enige GGZ-kliniek binnen het Leger des Heils, is gespecialiseerd in het behandelen van verslavingen, met een focus op mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende psychische problematiek. Bert: “Bij deze kliniek helpen ze mensen die elders buiten de boot vallen, en dat doen ze met veel zorg, liefde en warmte. De betrokkenheid en de gedeelde christelijke identiteit van de medewerkers is uniek en maakt een groot verschil."

Christelijke identiteit

Als Manager van Verslavingskliniek De Wending draag je een enorme verantwoordelijkheid voor de hele kliniek, samen met een psychiater. Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en het financiële beheer van de kliniek, en leidt een team van bijna vijftig zorgprofessionals. Daarnaast fungeer je als ambassadeur binnen de landelijke organisatie van het Leger des Heils. “Het is een prachtige functie met veel uitdaging en verantwoordelijkheid. Ik spreek genoeg mensen die het Leger des Heils een ontzettend waardevolle organisatie vinden voor de Nederlandse samenleving en er graag zouden willen werken,” vertelt Bert. Toch is de functie lastig te vervullen. “Aan de rol ligt het niet,” legt Bert uit. Het Leger des Heils is een organisatie met een missie en hun hulpverlening komt voort uit de Bijbelse opdracht om onze naaste lief te hebben, naar het voorbeeld van Jezus Christus. Daarom hecht het Leger des Heils zoveel waarde aan de christelijke identiteit van hun medewerkers, zodat zij op hun manier kunnen bijdragen aan de missie. Deze waarde bevordert enerzijds de eenheid en betrokkenheid onder medewerkers, maar maakt het anderzijds moeilijker voor Terra om een geschikte kandidaat te vinden. “Naast een christelijke identiteit moet je ook nog over de nodige kennis en ervaring beschikken, en dan wordt de vijver toch wel een stuk kleiner,” aldus Bert.

Solliciteren

Heb jij interesse in de functie van Manager Verslavingskliniek de Wending, en herken je jezelf in de christelijke identiteit van het Leger des Heils? Bekijk dan de volledige vacature op jobfish.nl/ter of neem contact op met Bert Hokken via 0620958965, hij beantwoordt graag al jouw vragen!

Jobfish: christen en werk 

Dit artikel is geschreven door Marieke van Jobfish (de vacaturesite die christen werkgevers en werkzoekenden met elkaar verbindt).

Meer informatie over dit artikel

Bekijk de vacature:

Jobfish.nl/ter

Foto:

Bert Hokken, Terra Management Search