“Dit werk doe je niet alleen, maar met elkaar!”

  • Home
  • Nieuws
  • “Dit werk doe je niet alleen, maar met elkaar!”

Harro Bos werkt sinds 2015 met veel plezier en passie bij Timon. Hij begon als slaapwacht bij de minderjarige vluchtelingen. Daarna werkte hij o.a. als pedagogisch begeleider en ambulant begeleider op verschillende woonlocaties. Nu is Harro teammanager WMO in Amsterdam en de crisisdienst in Zeist en een betrokken OR-lid.

WhatsApp Image 2023-07-17 at 17.31.40 (5).jpeg

De jeugdzorg heeft het hart van Harro gewonnen. “Ik doe dit werk omdat ik van betekenis wil zijn in het leven van jonge mensen. Ik krijg energie van dit werk en merk dat we het verschil maken in het leven van deze jongeren.”

“Afgelopen week was ik met een 14-jarige cliënt op pad om boodschappen te doen. Dat soort momenten zijn waardevol door de gesprekken die je voert. Ik vind het belangrijk dat iedere jongere zich gezien en gehoord voelt!”

Uitdagingen
In dit werk krijg je als begeleider uiteraard of misschien beter gezegd, helaas, ook te maken met allerlei uitdagingen, zoals drugs, suïcide, agressie en loverboys. Pittige zaken! Op deze momenten ontvang je steun vanuit het team. Daar tegenover staat dat je de mogelijkheid hebt om een positieve invloed te hebben op het leven van jongeren en zo betekenis te geven aan hun leven.

"Ik hoop dat jullie beseffen hoe erg jullie mijn leven hebben veranderd en wat dus mogelijk is binnen Timon. Hoe groot jullie impact is op mijn leven voor de rest van mijn leven."
Quote oud-bewoonster

Hoop

“Er kwam een jonge vrouw in een van de woongroepen wonen. Voordat zij bij Timon kwam, had ze geen voorbeeld in haar leven gehad, ze was gebroken en wist niet hoe ze het leven moest oppakken. Na haar vertrek ontving het team een dankbrief met lieve woorden. Dat is waarom ik dit werk doe!”

Heb jij net als Harro hart voor jeugd en jongeren? Zoek jij werk dat je raakt?Timon zoekt in Amsterdam op meerdere locaties medewerkers voor verschillende functies. Bekijk hier alle actuele functies van Timon.

Meer informatie over dit artikel

Bekijk alle vacatures van Timon:

Actuele vacatures

Foto:

(c) Timon, 2023