Veel vacatures met leeftijdsdiscriminatie

leeftijdsdiscriminatie

Leeftijdsdiscriminatie is in de vacaturewereld aan de orde van de dag. Zo blijkt uit een onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens, uitgevoerd door de Vrije Universiteit Amsterdam. Opvallend veel werkgevers proberen zich al in hun vacature te verzekeren van kandidaten die nog lange tijd meekunnen.

In 40 tot 60 duizend onderzochte vacatures bleek sprake van een vorm van leeftijdsdiscriminatie. Het vragen naar een jonge werknemer schrikt oudere werkzoekenden af om te solliciteren. In totaal werden 1,8 miljoen online vacatures onder de loep genomen. Discriminatie op leeftijd is in alle vormen verboden in de wet.

Landurig werklozen
Een leeftijdseis weegt volgens het College veel zwaarder bij de beslissing om te reageren dan veel andere factoren, zoals salaris, reistijd en contracttype. Terwijl oudere werkzoekenden juist al een moeilijke en vaak langdurige zoektocht naar een baan doormaken. In 2017 was meer dan 60 procent van de langdurig werklozen ouder dan 45 jaar.

Vanzelfsprekend
De afgelopen maanden is het college met de cijfers naar twaalf arbeidsorganisaties gestapt. Zij zijn samen verantwoordelijk voor 40 procent van de discriminerende vacatures en moeten dit probleem aanpakken. Het is nog veel te vanzelfsprekend om oudere sollicitanten te benadelen en voor jonge mensen te gaan, vindt de mensenrechtenorganisatie.

Bron: Nu.nl