Home / Organisaties / Cura Zorgtalent

Cura Zorgtalent

Dit Leren & Werken traject is een initiatief van Cura Zorgtalent en het Hoornbeeck College. Onze visie is om herintreders of mensen die helemaal nieuw zijn in het vak op te leiden als Verzorgende in de Ouderenzorg. We willen daarbij zo goed mogelijk aansluiten bij onze deelnemers.

Over de opleiding
Cura Zorgtalent werkt samen met het Hoornbeeck College. We zijn er voor iedereen die graag aan de slag wil in de ouderenzorg. 

Vind jij het belangrijk dat we goed zorgen voor onze ouderen? Heb je er plezier in om mensen zich ergens thuis te laten voelen en geeft het je energie om mensen te ondersteunen met huishoudelijke en verzorgende hulp?

Je ondersteunt de cliënt(en) bij verschillende huishoudelijke vaardigheden zoals eten koken, zorg dragen voor een schone omgeving. Daarnaast bied je persoonlijke verzorging zoals wassen, aankleden, medicijnen delen en je draagt zorg voor de voeding.

Naast de persoonlijke verzorging bestaat je werk voor een groot deel uit het begeleiden van cliënten bij hun dagelijks leven. Je zorgt voor een goede dagstructuur, biedt activiteiten aan helpt bij de dagbesteding.

Belangrijk is dat je goed kunt communiceren. Als zorgverlener moet je goed afstemmen met de zorgvrager, collega’s maar ook met de mantelzorg (familie) en andere hulpverleners (bijvoorbeeld arts, fysiotherapeut). Andere belangrijke eigenschappen zijn inleven in de gevoelens van anderen, omgaan met feedback, omgaan met onverwachte en lastige situaties, plannen en een goed lichamelijke conditie.

Neem een kijkje op onze website (www.curazorgtalent.nl). Als je een keer wil sparren, bel gerust met onze vraagbaak José Nieuwenhuis (06) 1063 5966.

16 - 40 uur Betaalde banen