Helpt de kerk bij mijn werk?

kerk

Maarten Pijnacker Hordijk (64) is de motor achter de werkgroep ‘Christen-zijn op je werk‘, waarin onder meer de organisaties Bedrijfsgebed, CBMC en christennetwerk|gmv participeren. Hij schreef deze column over de relatie tussen kerk en werk. 

Helpt de kerk bij mijn werk?
Nou nee, eigenlijk niet… Er wordt natuurlijk wel eens wat gezegd over ‘zout’ en ‘licht’ zijn, maar ja, wat kan ik daarmee? Het feit dat ik wel 1600 uur per jaar met m’n werk bezig ben, wie interesseert dat in de kerk eigenlijk? Daar zijn ze bezig met ‘geestelijke’ zaken en de bijbel en zo, maar ja, wat heeft dat met mijn dagelijkse bezigheden te maken? Trouwens, zou ik het eigenlijk wel anders willen? Het is eigenlijk wel prima zo, die twee gescheiden werelden van zondag en maandag.

Maar toch knaagt het… Als God er dan is voor je hele leven, dan hoort daar toch ook je werk bij? Hoe zou Hij dat dan zien? Ik doe mijn werk zo goed mogelijk, zou dat voor Hem genoeg zijn? Zou het Hem iets interesseren, of zou het Hem niks uitmaken wat ik doe? En waar je werkt, zou dat van belang zijn? Bij een christelijk bedrijf of zo? Maar dat kan natuurlijk niet, we kunnen niet allemaal bij de EO gaan werken. Of zelf een christelijk bedrijf oprichten. Maar hoe dan wel?

Lees verder bij Centrum voor Geloof en Werk