Gratis loopbaanadvies voor 45+-ers


Vraag jij je wel eens af of je je huidige werk wil doen tot je pensioen? Vanaf 1 januari 2019 vergoedt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan iedere werkende 45-plusser loopbaanadvies ter waarde van maximaal €600.

Als je vastloopt op je werk of als je het roer om wil gooien is het raadzaam om een loopbaanadvies te volgen. Op die manier krijg je een helder beeld bij nieuwe werkmogelijkheden. Ook als je een droombaan op het oog hebt, is het goed om de plus en minpunten op een rijtje te zetten en het bijbehorende kostenplaatje.

Vaak bestaat een loopbaanadvies uit een aantal gesprekken met een klein beetje huiswerk. Om in aanmerking te komen voor de subsidie zijn er twee criteria: 1) Je bent 45 jaar of ouder en 2) Je werkt minimaal 12 uur per week als werknemer of zzp’er.

Ontwikkeladvies
Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, krijgt een aantal individuele gesprekken met een coach. Samen kijk je dan naar je huidige werk, naar wat je kunt en leuk vindt, en waar in de toekomst banen voor jou te vinden zijn. De coach kan je ook helpen om je nieuwe plannen in gang te zetten. Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis. De coach kan per ontwikkeladvies €600 subsidie aanvragen. Er is ook een potje voor leidinggevenden die hun werknemers willen ondersteunen bij hun loopbaanwensen.

Minister Koolmees
Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk en over hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden. Minister Koolmees heeft daar een oplossing voor: “Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens. Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken.” De regeling is nog tot 10 januari 2020 beschikbaar.

Meer info op Rijksoverheid.nl Foto: Pixabay