Droombaan rond de wereld

europa kaart met bestemmingenpixabay

De woorden ‘droombaan’ komen naar boven wanneer Jade anderen vertelt over haar 52 plaatsen project. Uit de duizenden sollicitanten die reageerden op de vacature van The New York Times werd zij gekozen en mocht de wereld rond reizen, een jaar lang. Tijdens de reis zwom ze in watervallen in Australië, paraglidede van bergtoppen in Zwitserland en at in Franse Michelin-ster-restaurants.

Jade is dankbaar voor de kansen die ze had tijdens haar droombaan. Ze moest echter ook de realiteit onder ogen zien: constant alleen reizen, onlogische routes plannen en fysiek en mentaal op zijn. De werkgever, The New York Times wilde dat ze verhalen schreef over de bezochte plekken. Gevolg was dat ze veel tijd doorbracht op prachtige bestemmingen, maar achter haar laptop.

“Ik heb nieuwe vrienden gemaakt en een paar dagen later zei ik ze vaarwel. Ik mistte tijdens mijn grote reis de geboorte van vier baby’s van goede vrienden. Soms vergat ik mijn ouders te bellen om te horen hoe het hun verging. Uiteindelijk heb ik het einde van mijn droombaan gehaald, de 52 locaties in één jaar bezocht, maar ik zou dolgraag alles opnieuw willen doen, ditmaal zonder laptop en vooral zonder tijdsdruk.” Aldus wereldreiziger Jade.

Bekijk Jades reisroute en de zeven lessen die ze leerde tijdens haar reizen.

Foto: Pixabay