De 10 meest opmerkelijke vacatures van 2018

pixabay

De vacaturesite Jobfish.nl heeft tien opmerkelijke vacatures uit 2018 op een rijtje gezet. ‘Queen Elisabeth’ zocht een onervaren keukenprinses, in Griekenland zochten ze een manager straatkattenopvang en een dierentuin zocht een hovenier.

1. Familie fotograaf (all over the world)

“Het vastleggen van een rijke familie die op wereldreis gaat”
Een rijke familie zocht iemand die hen wilde vergezellen op vakantie, en daar foto’s van kon maken. Je moet mee gaan duiken op de Malediven, skiën in de Alpen en naar carnaval in Rio de Janeiro. De familie neemt alle kosten voor reizen, hotels en eten op zich en je krijgt 30 vakantiedagen. De klus start in februari 2019. Je krijgt een contract voor 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging. Salaris is zo’n 7.400 euro per maand.

2. Allround logistiek medewerker op Schiphol

“Je vervoert kreeften, haaien en reptielen”
Als allround logistiek medewerker werk je op Schiphol en handel je de luchtvracht af. Van het moment dat het de loods binnenkomt tot het de loods weer verlaat. En dat zijn bij Freshport niet zo maar ‘producten’ die voorbijkomen: van reptielen tot haaien met waterbassins en al, van zeldzame tropische vissen en kreeften tot aan rundersperma. Salaris is tussen de 1900 en 2200 euro bruto op basis van 36 uur per week.

3. Dierentuin hovenier

“werken tussen het kamelenstof”
Het Amersfoortse dierenpark zocht een hovenier. De baan is veelzijdig, van het onderhouden van de lanen tot en met het aanleggen van een verblijf voor prairiehonden. Na een storm zet het team m’n z’n allen de schouders eronder om de dierentuin weer toegankelijk te maken voor de bezoekers. Je hoeft niet te werken tussen de krokodillen of tijgers, die zitten tijdens jouw werk in hun binnenverblijf. Maar je werkt wel tussen ‘lievere dieren’ zoals ringstaartmaki’s en sari’s. Affiniteit met dieren is een pre. Salaris is tussen de 1740 en 2.300 euro bruto per maand.

4. Verloskundige in instabiele landen

“baby’s op de wereld helpen onder primitieve omstandigheden”
Artsen zonder Grenzen zocht verloskundigen die een tijdje in het buitenland wilden werken. Je gaat aan de slag in oorlogsgebieden, vluchtelingenkampen of andere plekken waar je expertise dringend nodig is. Naast patientenhulp is de hulp ook gericht op het opleiden van lokale verloskundigen, zodat zij verder kunnen gaan als jij er niet meer bent. Ze zoeken iemand met minimaal twee jaar werkervaring die goed Engels spreekt en 9 tot 12 maanden van huis kan zijn. Soms valt de stroom uit en je kunt je niet altijd terugtrekken om even alleen te zijn. Startsalaris is een standaard vergoeding van 1594,20 euro bruto per maand.

5. Manager straatkatten opvang

“Je besteed meer tijd aan katten dan aan mensen”
Joan Rachlitz Bowell van de God’s Little People-kattenopvang zocht via Facebook een opvolger voor haar kattenopvang. De Deense poezenfanaat verhuisde acht jaar geleden naar Griekenland. Ze kwam veel mishandelde en gedumpte katten tegen en startte een opvang op het eiland Syros. Nu wil ze een stapje terug doen. Je krijgt 55 katten onder je hoede die je vooral liefde en aandacht geeft. Je mag kosteloos wonen in het huis van Joan, met eigen tuin en uitzicht op de Egeïsche Zee. Een rijbewijs is handig om ritjes te kunnen maken naar de dierenarts. Salaris: een gewoon salaris, inclusief kost en inwoning. Op de vacature reageerden meer dan 35.000 mensen uit 83 landen (!)

6. Onervaren keukenprins(es)

“wonen en werken in het paleis”
Koningin Elizabeth (92) zocht naar versterking voor de keuken van Buckingham Palace. Er was geen ervaring vereist, de nieuwe medewerker volgt een training om te voldoen aan de standaarden van het Koninklijk Huis. Het is belangrijk dat kandidaten teamplayers zijn, initiatief nemen en betrokken zijn. Salaris: 22.000 euro per jaar inclusief 33 vakantiedagen. Het is mogelijk om op het paleis zelf te wonen. De vacature stond op de website van The Royal Household

7. Chocolade proever

“De hele dag chocolade proeven”
Krijg je nooit genoeg van chocola? Dan is dit jouw droombaan. Steenland Chocolate in Gouda zocht een ‘kwaliteitsmanager’ die ongestoord mocht proeven. En er is genoeg te proeven, want het bedrijf produceert zo’n 50 – 60 ton chocolade per dag in allerlei vormen en smaken, en dat zonder de hulp van oempaloempa’s! Eisen? Je moet wel van chocola houden en een afgeronde hbo-opleiding levensmiddelentechnologie hebben. Je bent goed in talen om de internationale contacten te onderhouden. Salaris is afhankelijk van van je kennis en ervaring en is 35.000 en 50.000 euro bruto per jaar.

8. Herder in opleiding

“werken op ongemakkelijke en onbegaanbare terreinen”
Nee, deze vacature is geen woordspeling op de zoektocht naar een geschikte dominee cq voorganger. Staatsbosbeheer zocht via deze vacature een schaapherder voor de schaapskudde van Hoog Buurlo (regio Apeldoorn). De aanstelling is voor twee jaar. Naast het praktijkwerk volgt de aankomend herder een dag per week een opleiding.

Bij de vacature voor de leer-werkplek horen een aantal specifieke eisen: ‘Je kunt goed alleen werken maar ook in teamverband; Je werkt samen met vrijwilligers en collega terreinbeheerders; je bent in staat om soms fysiek zwaar werk uit te voeren, je kunt dagelijks flinke afstanden lopen; je hebt affiniteit met schapen en schapenverzorging; je kunt goed overweg met honden en je hebt een goede gezondheid’. Salaris onbekend

9. Persoonlijke assistent van Victoria Beckham

“Werken als rechterhand van een wereldbekende vrouw”
De bekende Engelse Victoria Beckham zocht een ‘discrete persoonlijke assistent’. Victoria is wereldberoemd vanwege de muziek die ze maakte met de ‘Spice Girls’. Later trouwde ze met de bekende voetballer David Beckham. De vacature tekst vermeldt dat je discreet, punctueel en communicatief bent. Victoria is op zoek naar iemand die haar agenda kan beheren en het maandelijkse budget van haar modehuis beheert. Daarnaast bestaan de taken uit het boeken van buitenlandse trips, verschillende administratieve taken en het organiseren van bedrijfsevents. Kandidaten kunnen zich melden via haar persoonlijke website. Oh ja, je moet natuurlijk wel aan de slag in Londen, dus verhuizen naar Engeland is ook een vereiste. Salaris onbekend.

10. Slaapwacht op oproepbasis

Betaald worden om te slapen”
Slapend rijk worden, wie wil dit nou niet? Dat is echter niet de insteek van de Jobfish-vacaturetekst die begint met: “Je vindt het een uitdaging de veiligheid van onze locatie te waarborgen. Midden in de nacht hiervoor opstaan vormt voor jou geen probleem.” De vacature is uitgezet door stichting Ontmoeting in Epe die werkt met mensen die reïntegreren in de maatschappij. Je werk start om 22:45 en duurt tot 7:00 uur. Slaapuren worden voor 50 procent uitbetaald. Salaris is volgens CAO Sociaal Werk, schaal 4. Je kan tot 4 januari 2019 reageren op deze vacature

Bron: Jobfish.nl Foto Pixabay