Jobfish Magazine / Quiz Editie / Dit zijn de clues

Pagina 5 / De vos
1) Dit is wel een beetje een instinker. Want de kans is groot dat je bij deze puzzelpagina aan Simson denkt. Toch zit je dan niet goed. Het is niet voor niets dat de vos achterom kijkt. Een paar generaties voor Simson was er namelijk ook iemand die iets te maken had met vuur en het getal 300. Ga maar eens op zoek naar het zesde hoofdstuk van hetzelfde bijbelboek waarin het verhaal van Simson verteld wordt.

2) En dan nog een clue voor het Noordse woord voor ‘geven’: Google Translate helpt je verder.

Pagina 6 / De haan
Belangrijk dat je dit echt in het Markus-evangelie opzoekt.

Pagina 7 / Het meisje
De schrijfwijze van de naam die we zoeken is niet helemaal eenduidig. Belangrijk: voor de juiste oplossing moet je uitgaan van de schrijfwijze mét een ‘h’.

Pagina 10 / De jongeman
1) Met de volgende twee clues heb je deze aanwijzing waarschijnlijk niet nodig. Maar het is wel leuk om te doen, want er is een mooie manier om de herkomst van zo’n plaatje te ontdekken (komt vast nog eens van pas). In principe heb je alleen je smartphone nodig (met internet). Maak een foto van de jongeman op pagina 10. Kader de foto dusdanig dat je alleen (een deel van) het portret zelf in beeld hebt (en dus niet het tekstgedeelte). Ga naar images.google.com. Druk rechts onderin je scherm op de drie liggende stipjes (menu) en klik vervolgens op ‘Desktop-site opvragen’. In de zoekbalk van Google kun je daarna op het icoontje van een camera klikken. Op deze manier kun je je foto uploaden. Google geeft je nu vergelijkbare foto’s. En door daarop te klikken vind je al snel de juiste naam.
2) De voornaam die we zoeken is ook de naam van een rivier die door New York stroomt.
3) Over de naam van het land. Heel wat van haar inwoners brengen een bezoek aan Giethoorn (zo’n 350.000 per jaar).

Pagina 15 / De vlaggen
1) Bij de eerste twee vlaggen moet je de witte teksten vertalen.
2) Bij de derde vlag: denk aan avontuurlijke broeders.
3) Het boek dat we zoeken heeft maar 1 hoofdstuk.

Pagina 19 / De kolen
Clue: In het jaar dat koning Uzzia stierf.

Pagina 21 / Beestje
Clue: Kleurt goed bij zijn omgeving.

Tot slot
Mail je oplossing vóór 1 september naar info@jobfish.nl (met het woord Quiz als titel van uw mail). Zet in de mail behalve de oplossing ook je naam, adres en telefoonnummer. Half september maken we de winnaar bekend. Heel veel succes!

Bekijk hier de online versie van het magazine.